Windows nyelv átállítása - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - SolarPC

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Windows nyelv átállítása

Hasznos cikkek
A Microsoft Windows az egyik azon operációs rendszerek közül, melyet a legtöbben ismernek és használnak, nem ritkán pedig szidalmaznak a világon. Népszerűségéből adódóan a világ megannyi nyelvén elérhető, amiről viszont kevesen tudnak, hogy ezek között könnyedén váltani is tudunk.
Tegyük fel, hogy egy Németországban vásárolt laptopod van, amelyen gyárilag egy német nyelvű Windows 7 található. Vagy angol nyelvű, mert dolgoztál néhány évet az eső áztatta Angliában. Nem jelent akadályt sem angolról, sem németről a rendszert honosítani. Azaz, hogy magyarul szóljon hozzád.
A megjelenítési nyelv átállítása nem összetévesztendő a beviteli nyelv váltásával. Ha a beviteli nyelvet állítod, akkor a billentyűzet kiosztását változtatod meg, így adott billentyűk leütésére más-más beviteli nyelv beállítással más-más karakter fog megjelenni a képernyőn. Például, amíg a magyar kiosztásban az „á” betűt ütöd le, addig az angol kiosztásban ez az idézőjelet fogja megjeleníteni.
A megjelenítési nyelv ezzel ellentétben a Windows-ban található összes szöveget, feliratot szabályozza. Tehát, ha angolról magyarra állítod a megjelenítési nyelvet, akkor magyarul szól hozzád, míg ha csak a beviteli nyelvet változtatod, akkor az általad begépelt szöveg lesz magyar.
A beviteli nyelv váltása jelentősen egyszerűbb, pár pillanat alatt elvégezhető művelet. Az egyszerűség kedvéért az angol Windows-ban használatos kifejezéseket használjuk. A megoldás minimális eltérésekkel ugyanúgy működik Windows 7, Windows 8/8.1 és Windows 10 alatt is.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz