Az SSD meghajtók optimális használata - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - SolarPC

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Az SSD meghajtók optimális használata

Hasznos cikkek
Szeretnéd, ha sokáig működne a borsos áron megvásárolt SSD meghajtód? Vigyáznod kell, ugyanis helytelen használattal néhány év alatt teljesen tönkremehet. Szerencsére a mai bejegyzésből megtudhatsz mindent, ami kell ahhoz, hogy hosszú évekig hű társad lehessen.

Emellett megmutatunk pár apró trükköt is, amivel praktikusan használhatod ki az SSD meghajtód.

Ha még nem hallottál már az SSD-ről és egy szóval kéne jellemezzem, akkor azt mondanám: eszméletlen gyors (rendben, ez két szó). Gyakorlatban 500MB/s olvasási és írási sebességről van szó, a másodperc tört részénél kisebb elérési idővel.

Azt azonban kevesebben tudják, hogy ez a sebesség nem konstans az idő előrehaladtával. Ahhoz, hogy az SSD hosszú ideig gyors maradjon, és ne csökkenjen a tárhelyed sem, érdemes néhány vezérelvet betartanod (bővebben erről egy picit később). Az SSD ~0,1 milliszekundum elérési idővel rendelkező NAND chipek-en tárolja az adataid.

És ez mit jelent a gyakorlatban? Amikor a számítógéped HDD lámpája világít, akkor arra vár a CPU, hogy a merevlemezről összeszedje a lekért információt, futtatandó programot. Az SSD-kkel az elérési idő szinte nullára csökken, így a rendszerindítás és a programok futtatása villámgyors.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz