Nincs kép a kijelzőn - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - SolarPC

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Nincs kép a kijelzőn

PC & Notebook Javítás
Ha egyáltalán nincs semmi megjelenítés, meg kell vizsgálni, hogy a VGA (HDMI, DVI) monitor kimeneten dolgozik-e a gép. Ha ott sincs jel, jó eséllyel alaplapi VGA chipset hibával állunk szemben. 
 
Ezt 85-90%-ban magának a VGA magnak a saját tokozatáról való (hőtágulási cilkusok miatti) leválása okozza. Javítható újraforrasztással vagy újragolyózással is, azonban ez a dolog jellegéből adódan statisztikailag ideiglenes megoldásnak számít, mert csak érinti a lényeget, vagyis tok belsejében található kötéseket. A szilicium mag hasán az arany padek ettől már nem fognak újra visszaforradni oda, ezért az ilyen megoldásokra csak egy hónap garanciát adunk tekintettel a várható 2-12 hónapos élettartamra.
 
A valódi megoldás tehát egy új CHIPSET beültetése, melyet egyre bővülő ratárkészletünknek köszönhetően rövid határidővel szakszerűen el tudunk végezni 6 nónapos garanciával. Természetesen folyamatosan jelennek meg új típusok, melyeket még nem képezik a raktárunk részét, de 1-2 hetes határidővel általában ezek is beszerezhezők.
A VGA hibát az esetek 10-15%-ában a BGA CHIPSET alaplapról történő felszakadása okozza ami leginkább az alaplapi PAD-ek leszakadását jelenti. A javításhoz a BGA-t le kell forrasztani a panelről, majd mikroszkóp alatt ellenőrizni kell a sérüléseket. Néhány pad leszakadása rutinszerűen javítható, de nálunk előfordult már 35 leszakadt pad sikeres javítása is - a siker leginkább az adott sérülés jellege, mértéke és a golyó méret (grid távollság) függvénye.
Ritkább esetben RAM vagy CPU hiba okozza a “nincs kép a kijelzőn” típusú hibát, mi ezt a szervizben gyorsan meg tudjuk állapítani és természetesen orvosolni is a RAM vagy a CPU cseréjével.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz