A Windows 10 elrontja a touchpad-et? - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - SolarPC

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A Windows 10 elrontja a touchpad-et?

Hasznos cikkek
A Windows 10 és az ASUS touchpad esete

Nem működik a touchpad a Windows 10 telepítése után? A Windows 10 számtalan újdonságai közül az egyik a teljesen automatizált illesztőprogram beszerzés. Ez sajnos nem minden esetben úgy működik, ahogyan kéne.
Kis gyorstalpaló: az illesztőprogramok (driver) alkotnak hidat az operációs rendszer és a hardvereszköz között. Ha az illesztőprogram hibás vagy nem az általunk használ hardverhez készült, akkor egyáltalán nem, vagy rosszul fog működni az eszköz.
MIÉRT ROSSZ? Jelen esetben az ASUS laptopok touchpad-jai adják meg magukat nagy számban a Windows 10 telepítése után. Leggyakrabban akkor jelentkezik a probléma, ha Windows 7-ről frissítettünk, de Windows 8.1-ről frissítéskor, sőt tiszta telepítéskor is tapasztalható nem, vagy részlegesen működő touchpad.
Nem csupán ASUS gépeket érint a hiba, de az eddigi visszajelzések szerint túlnyomó részben ők az érintettek. A hiba oka a helytelen driver, mely a Windows Update-n keresztül töltődik le. Ez az ASUS Smart Gesture nevű program, mely egyben a driver-t is telepíti.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz