Újraindul a gépem állandóan, mit csináljak? - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - SolarPC

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Újraindul a gépem állandóan, mit csináljak?

Hasznos cikkek
„Változó időközönként kék halállal magától újraindul a laptopom… Van, hogy 2 percenként, olykor pedig órákig tudok vele dolgozni. Van bármi mód, hogy kiderítsem miért van ez?”

Sokszor pár pillanat áll csak rendelkezésünkre, hogy lefirkáljuk egy papírra, mit is írt a kék halál.

Pedig a kék halálkor a képernyőn látható üzenet dekódolása szükséges ahhoz, hogy megszüntessük a kiváltó okot! Természetesen ez nem minden esetben fog működni, hiszen az egyáltalán semennyire el nem induló gépeken nem fogjátok tudni beállítani ezeket a módosításokat.


Ha azonban valamennyire mégis működik a laptop, akkor az alábbi beállítást kell eszközölni:
Nyisd meg a Start menüt, és a keresőbe írd be:
 
sysdm.cpl

, majd nyomj Entert. Ez működik Windows 7, 8/8.1 és 10-es operációs rendszer alatt is.
 
Menj a Speciális fülre, majd az Indítás és Helyreállítás szekciónál a Beállítások gombra kattints
 
Vedd ki a pipát az  Automatikus újraindítás mellől, továbbá ha nincs pipa az Eseménynapló feljegyzés készítése mellett, akkor mindenképp pótold!

Indítsd újra a laptopod a változtatások mentéséhez.

Mostantól kezdve, ha kék halálozik a laptopod, akkor fel fogod tudni jegyezni a pontos hibakódot, melyre rákeresve az interneten már legalább elképzelésed lesz arról, hogy mi okozhatja a hibát.
A kék halálkor megjelenő hibaüzenet változó formában jelenhet meg, attól függően, hogy Windows 7-et vagy újabb rendszert használsz. A lényeg információk azonban mindkét esetben megjelennek!
A kék halál okának megtalálása után koncentrálhatsz a hibásnak vélt alkatrész tesztelésére, legyen az a merevlemez, a memória vagy épp a videókártya.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz