Költözés SSD-ről HDD-re - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - SolarPC

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Költözés SSD-ről HDD-re

Hasznos cikkek
Ahogy egyre csökkennek az SSD meghajtók árai úgy döntünk egyre többen egy ilyen gyors meghajtóba való beruházás mellett. Az SSD meghajtók eszement gyorsak, azonban GB/forint arányban jelentősen a HDD-k mögött kullognak, azaz ugyanazért a pénzért jelentősen kevesebb (ám gyorsabb) tárhellyel gazdálkodhatsz.
Ha végül rászánod magad az SSD megvásárlására, akkor is egy sor problémával nézel szembe. Az első és legnagyobb, hogy a jelenlegi dolgaid nehezen vagy egyáltalán nem fognak elférni a fele- vagy negyedakkora SSD-n. Ha mégis, akkor is egy kötelező újratelepítéssel nézel farkasszemet – vagy mégsem?
Az újabb laptopok gyárilag 750 vagy 1000 GB-os merevlemezzel érkeznek, innen 120 vagy 240 GB-os SSD-re költözni olyan, mintha egy két szintes, kertes családi házból garzonba költöznél. Nem akármilyenbe, új építésűbe, padlófűtéssel, de ettől nagyobb mégsem lesz.
Van lehetőség a HDD tartalmának átklónozására, így újratelepítés nélkül, a korábbi Windows operációs rendszered elvesztése nélkül válthatsz SSD-re. Erre speciális programok léteznek, ilyen az Arconis True Image vagy a Paragon Migrate OS to SSD.
Ezek természetesen nem ingyenes programok, de ha lehetőséged nyílik valamelyik használatára, akkor jelentősen megkönnyítik az életed. Gyakran adnak az SSD-hez gyárilag is hasonló költöztető programot, ezek tudása azonban jellemzően nem kielégítő.
Ha friss Windows telepítésével vágsz neki az SSD tulajdonosok életének, akkor is fejtörést okozhat a korábbi dokumentumaid, fájljaid elhelyezése egy kisebb meghajtón. Ilyenkor alapos szortírozásba kell kezdeni, külső tárhelyet használni a fájlok tárolására vagy az optikai meghajtód kell feláldozni a bővítés oltárán.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz