Mitől lehet, hogy a billentyűzeten néhány gomb nem működik? - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - SolarPC

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Mitől lehet, hogy a billentyűzeten néhány gomb nem működik?

Hasznos cikkek
Nincs annál idegesítőbb, amikor leírnál valamit a billentyűzeten, de szembesülnöd kell vele, hogy az nem működik. Annak, ha a laptopodon egy gomb vagy gombok nem működnek számtalan oka lehet, ma ezeket vesszük sorra.

Mindenekelőtt tisztázzuk, hogy melyik gombbal is van a probléma. Lehetséges, hogy csak valamelyik funkció gombot nyomtad meg véletlenül, esetleg bekapcsoltad a numerikus billentyűket aktiváló gombot?

Fontos elkülöníteni a hardveres és a szoftveres problémákat. Ha lett leejtve a laptop, leöntve bármilyen folyadékkal, vagy szakszerűtlenül tisztítva, szétszerelve, akkor hiába is próbálkozol szoftveres megoldásokkal. Ugyanígy, ha csak a Num Lock-ot nyomtad meg, akkor ne a billentyűzet kiszerelésével kezd!

A legnehezebb, amikor bizonyos gombok nem működnek csak, míg a többi igen. Vagy extrém esetben néha működnek, néha nem. Arra, hogy egyértelműen tudd, melyik gombok nem működnek a legegyszerűbb módszer, ha írsz velük. Ehhez nyiss meg egy Jegyzettömböt vagy Microsoft Word-öt, és kezdj el gépelni. Amelyik gomb nem működik, azt jegyezd le egy papírra.

Még egyszerűbb módszer a keyboardtester oldal használata, melyet megnyitva a képernyődön is megjelenik a billentyűzeted, és láthatod mely gombokat nyomtál le és melyeket nem
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz