A laptop akkumulátor helyes használata - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - SolarPC

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A laptop akkumulátor helyes használata

Hasznos cikkek
Mindannyiunkkal megtörtént már, hogy egy fontos meeting közepén, útközben vagy hétvégi filmnézés közben szembesülünk vele, hogy mindjárt lemerül az akkumulátor. Ha lehet rá számítani, akkor kevésbé fáj, de a váratlan leállások egy rossz akku miatt nagy fejfájást tudnak okozni – arról nem is beszélve, hogy ez nem csak kellemetlen, hanem adatvesztéssel is járhat.

A laptopod akkumulátorát nem csak használnod kell, hanem állapotát érdemes figyelemmel kísérned. Hogy miért? Ha helyesen használod, akkor sokkal hosszabb ideig "fitt" állapotban tarthatod. Mindehhez néhány alapvető szabályt kell csak betartanod, az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Mielőtt belevágnánk az akkumulátor állapotának megőrzésébe, érdemes egy pillantást vetnünk az akkumulátor állapotának gatyába rázására, amit szakszerűen az akkumulátor újrakalibrálásának nevezünk. Ezt akkor érdemes elvégezni, ha már hosszabb ideje használod és azt vetted észre, hogy nem egyenletesen merül az akkumulátor (hirtelen 20-30%-ot esik a jelzett töltöttség vagy váratlanul lemerül).

Ilyenkor, illetve új akkumulátor esetén a használatba vétel előtt a lítium-ionos és a lítium-polimer akkumulátorokat ajánlott kondicionálni: 2-3 alkalommal teljesen fel kell tölteni, illetve kisütni (lemeríteni). Így érhető el az akkumulátor maximális kapacitása.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz