Nyilt titok, a legtöbb laptop ezért megy tönkre - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - SolarPC

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Nyilt titok, a legtöbb laptop ezért megy tönkre

Hasznos cikkek
1) A legtöbb laptop ezért megy tönkre…

Napjainkban a legtöbb laptop, notebook és netbook a videókártya meghibásodása miatt megy tönkre. De miért? Első sorban a videókártya meghibásodását a gyártók spórolása, a laptopokon futtatott grafikai programok (játék, photoshop) és a nem megfelelő hűtés okozza.

Jelenleg a piacon található laptopok 90%-át a gyártók az előállítási költség és a végfelhasználói árak folyamatos csökkentése miatt integrált (alaplapra forrasztott) videókártyával gyártják. Mivel a felhasználók egyre olcsóbb laptopokat szeretnének, a gyártóknak drasztikusan csökkenteni kell az előállítás költségét, illetve gyakorlatilag egy meghatározott üzemidőre kell gyártaniuk az alkatrészeket és a gépeket, máskülönben nem érné meg nekik ezek előállítása. Biztosan hallottad már ezt a kifejezést: fogyasztói társadalom.

Sokan meglepődnek, ha a garancia idő után akár pár nappal tönkre megy a gépük, és ez valóban egy nagyon bosszantó dolog, de gondoljunk arra, hogy azok a laptopok, amiket 10 éve - akkori áron - még több százezer forintért lehetett kapni, azok jó eséllyel még a mai nap hibátlanul működnek.

Valamit-valamiért, igaz?

Az árak csökkentése azt eredményezte, hogy ha garancia időn túl tönkremegy az integrált videókártyád, akkor az a legtöbb esetben csak az alaplap cseréjével orvosolható, ami a szerviz költségekkel együtt gyakran meghaladhatja akár egy új laptop vételárát is. Pár éve létezik már szerencsére olyan megoldás is, amikor csak az alaplapon található videóchipet cseréljük le, de ennek a költsége is elég magas.
(kb. 30-40.000 Ft)

2) De te tehetsz ez ellen…

A fent leírtak elkerüléséhez minden évben fontos egy komplett laptop tisztítást elvégezni. A készülékedet teljesen szét kell szedni, majd minden alkatrészét portalanítani. El kell végezni a külső és belső tisztítását, a processzor hőelvezetésének megújítását, újra pasztázását. Ahogyan a korábbi hírlevelünkben említettem: ez a tisztítás gyakran akár 1-2 évvel is megnövelheti laptopod élettartamát.
 
setDefaultText('

Kattintson ide az alapértelmezett szöveg szerkesztéséhez!

'); $dynObj->loadFromFile(pathCombine(array($imSettings['general']['public_folder'], ''))); $pa = new ImPrivateArea(); $user = $pa->who_is_logged(); if ($user !== false && (in_array($user['uid'], array()) || in_array_field($user['groups'], array()) || in_array($user['uid'], $imSettings['access']['admins']))) { if (isset($_POST['ObjectId']) && isset($_POST['PageId']) && $_POST['ObjectId'] == '2' && $_POST['PageId'] == '20') { $dynObj->setContent(imFilterInput($_POST['DefaultText'])); $dynObj->saveToFile(pathCombine(array($imSettings['general']['public_folder'], ''))); exit(""); } ?>
getContent() ?>
getContent(); } ?>
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz