Miért kapcsol ki a laptopom telepítés közben? - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - SolarPC

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Miért kapcsol ki a laptopom telepítés közben?

Hasznos cikkek
Ahogy lapozunk az év hónapjaiban és feljebb kúszik a higanyszál a hőmérőben, úgy egyre többen kerestek fel minket váratlan leállások miatt. Ezek egy része pedig a Windows telepítés közben esik meg. Melegszik az idő és leállnak a laptopok, véletlen lenne? Nem hiszem.

Természetesen nem minden leállás írható a túlmelegedés számlájára, de a legtöbb esetben bizony szoros összefüggés fedezhető fel. Ha pedig esetleg Windows újratelepítésre adnád a fejed, akkor tudnod kell, hogy átlagon felüli terhelésnek teszed ki a laptopod ezzel.

Amikor Windows telepítést végzel a laptopon, olyankor a készülék által támogatott fejlett energiagazdálkodási funkciók még nem aktívak. Ezek akkor lépnek életbe, ha helyesen fel lett telepítve a chipset illesztőprogram. Ám a telepítés alatt laptop még a tőle telhető legnagyobb, natív teljesítményén dolgozik, ide értve a processzort és a videókártyát is. A magas teljesítmény pedig átlagon felüli hőtermeléssel jár. Mindezzel egészen addig nincs is probléma, ameddig a laptop rendszeresen tisztítva, portalanítva van.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz