Windows 10 tippek-trükkök - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - SolarPC

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Windows 10 tippek-trükkök

Hasznos cikkek
Mi rejlik a Windows 10 motorháztetője alatt?

Hatalmas csinnadrattával érkezett a Microsoft legújabb operációs rendszere, amiről néhányszor írtunk már a 9 hónapot felölelő nyílt tesztelési időszak alatt. A Windows 10 az elmúlt egy hétben kapott hideget-meleget. Sokan aggódnak, hogy lehallgatják őket, és az automatikus frissítések sem nyerik el mindenki tetszését.
A felhasználói felület kicsit egy lépés előre, két lépés hátra, de mégis előrébb vagyunk, mint a Windows 7-ben és a 8-ban. Szerencsére átalakítható, hogyan nézzen ki a rendszer, nincs kőbe vésve semmi – többé-kevésbé.
Arról nem is beszélve, ha frissítéssel történt a telepítés, akkor bármikor dönthetsz úgy, hogy visszaállítod a régi rendszered. Ezeket és sok más apró trükköt mutatunk be a Windows 10 tippek-trükkök mini-sorozatunkban. Ha teljesen újdonság számodra a rendszer, akkor ajánljuk a tesztelési fázisban feljegyzett trükkök átnyálazását is.
A korábbi Windows verziókban nem hogy tudtál választani melyik frissítéseket szeretnéd telepíteni és mikor, teljesen ki is kapcsolhattad őket. Ez persze nem ajánlott, hiszen ezek többsége a Te biztonságod szolgálja.
A Windows 10 egyik legmegosztóbb kérdése az automatikus, kikapcsolhatatlan frissítések kérdése. Legfeljebb elhalasztani tudod, de egy bizonyos idő eltelte után kérdés nélkül feltelepíti a rendszer ezeket (ha internethez csatlakozik a géped). Szerencsére kikapcsolhatóak egy kis trükkel a frissítések.
Mi a helyzet akkor, ha mégsem tetszik és szeretnék visszamenni Windows 7-re?
Ha a meglévő Windows 7 (vagy 8.1) rendszered frissítetted, akkor lehetőséged van pár kattintással visszatérni ahhoz. Minden telepített programod a helyén marad, a személyes fájljaiddal, beállításaiddal egyetemben. A Microsoft nem rejtette el ezt az opciót, bárki számára elérhetővé tette.
Ez azért fontos, mert ugyan bármekkora felhajtás is legyen a Windows 10 körül, tiszteletben tartják, ha mégsem tetszik az új rendszer. A visszagörgetéshez nyisd meg a Gépházat, majd az utolsó, Frissítés és biztonság kategóriát válaszd. Itt a Helyreállítást válaszd a bal oldali menüben, ahol meg fogod találni a „Visszaállás Windows 7-re” opciót.
Amit fontos megjegyeznünk, hogy a frissítés után egyetlen hónapig áll rendelkezésre ez az opció, utána automatikusan törlődnek a régi Windows-od fájljai a merevlemezről (és felszabadul körülbelül 15-25 GB hely).

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz